Βιογραφικό
Ιατρού

Δρ Σάββας Ραφαηλίδης

Χειρουργός

Εξειδίκευση στη χειρουργική
του θυρεοειδούς και των
παραθυρεοειδών αδένων

Εξειδίκευση στη χειρουργική
του καρκίνου
του θυρεοειδούς

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Δρ Σάββας Ραφαηλίδης γεννήθηκε στη Δράμα στις 4 Αυγούστου 1969.
Κατόπιν Πανελλαδικών Εξετάσεων πέτυχε την εισαγωγή του στην Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 1988 από όπου και αποφοίτησε το 1994.

Εκπλήρωσε την υπηρεσία υπαίθρου στην Αγία Παρασκευή και στο Κέντρο Υγείας Κασσανδρείας της Χαλκιδικής από τον Απρίλιο του 1996 έως το Σεπτέμβριου του 1997.

Ξεκίνησε την ειδικότητα της Χειρουργικής στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Πολυγύρου το Σεπτέμβριο του 1997, όπου παρέμεινε μέχρι τον Ιούνιο του 1999, και ακολούθως στη Β΄ Χειρουργική Προπαιδευτική Κλινική του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης όπου και ολοκλήρωσε την ειδικότητα του και έλαβε τον τίτλο του Γενικού Χειρουργού στις 01.12.2003.

Από το Δεκέμβριο του 2003 μέχρι το Γενάρη του 2009 υπήρξε επιστημονικός συνεργάτης στη Β’ Χειρουργική Προπαιδευτική Κλινική του Α.Π.Θ. στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ασχολούμενος σχεδόν αποκλειστικά με τη χειρουργική των παθήσεων του θυρεοειδούς και των παραθυρεοειδών αδένων.

Το Νοέμβριο του 2006 αναγορεύτηκε διδάκτορας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και το Γενάρη του 2009 διορίστηκε επιμελητής Β’ στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης για να εκλεγεί ένα χρόνο αργότερα (Γενάρης 2010) Λέκτορας Χειρουργικής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και να τοποθετηθεί στη Β΄ Χειρουργική Προπαιδευτική Κλινική του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου όπου και παρέμεινε μέχρι την παραίτηση του το 2013.

Το 2011 μετεκπαιδεύτηκε στη χειρουργική του καρκίνου του θυρεοειδούς και στο λεμφαδενικό καθαρισμό του τραχήλου στο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Institut Gustave Roussy στο Παρίσι στη Γαλλία όπου και του προτάθηκε να παραμείνει.

Από το 2012 μοιράζει τον επαγγελματικό του χρόνο μεταξύ Γαλλίας και Θεσσαλονίκης ασχολούμενος σχεδόν αποκλειστικά με τη χειρουργική των παθήσεων του θυρεοειδούς και των παραθυρεοειδών αδένων, ιδιαίτερα δε τον καρκίνο του θυρεοειδούς.

Τα τελευταία χρόνια ο χειρούργος Δρ Σάββας Ραφαηλίδης έχει δημιουργήσει μια ξεχωριστή χειρουργική και αναισθησιολογική ομάδα εξειδικευμένη στην αντιμετώπιση περιπτώσεων καρκίνου του θυρεοειδούς και στο λεμφαδενικό καθαρισμό του τραχήλου με τη χρήση πρωτοποριακών τεχνικών ελάχιστα επεμβατικής και αναίμακτης χειρουργικής- με άριστα αποτελέσματα και μηδενικές επιπλοκές.

ΚΛΙΝΙΚΟ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

  • Χειρουργική του καρκίνου του θυρεοειδούς
  • Χειρουργική του θυρεοειδούς και των παραθυρεοειδών αδένων
  • Χειρουργική του Μεταβολισμού και της Παχυσαρκίας

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Κάντε download το αρχείο και δείτε το αναλυτικό βιογραφικό του Δρ Σάββα Ραφαηλίδη